vrijdag 20 september 2013

Je allermooiste vondsten in een glazen stolp

Je allermooiste en bijzonderste items in glazen stolpen. Super mooi en ook nog eens decoratief! Onder een glazen stolp verzamel je mooiste 'pronkstukken' zoals bloemen, kaarsen, beeldjes en bijvoorbeeld mooie dingen uit de natuur. Zelf heb ik een stolp van 'It's about Romi' met daarin wat steentje die onze oudste vond in het bos. Bovenop de steentjes liggen wat kleine stukjes hout die ik vond op het strand en niet te vergeten het allerliefste origami vogeltje wat ik onlangs kocht. Je kan een stolp ook makkelijk zelf maken door bijvoorbeeld een vaas of een glazenpotje om te draaien. Leuk in verschillende formaten, naast elkaar. Vandaag op Suus Loves mijn inspiratie! Fijne dag.









Foto 1: Bloomingville, Foto 2:VT wonen, Foto 3: Suus Loves, Foto 4: VT wonen,
Foto 5: Suus Loves, Foto 6:  Bloomingville, Foto 6: House Doctor, Foto 7: VT wonen, Foto 8: Pinterest

dinsdag 17 september 2013

Gespot: stoere dekens van By Mölle

Deze geweldige stoere dekens van By Mölle staan bovenaan mijn wenslijstje! Gemaakt van oude recycled jeans en heerlijke voor de wat koudere dagen die eraan komen. Ik weet zeker dat deze fantastisch staan op onze nieuwe bank. By Mölle is een Nederlands merk dat in 2011 is opgezet door de zusjes Eveline en Marianne Maat. De zussen hebben een passie voor natuurlijke materialen en willen met hun collectie een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. In hun werk maken ze bewuste keuzes door bijvoorbeeld recycled papier te gebruiken voor de verpakkingen en met kleinschalige weverijen te werken. Deze passie is terug te zien in een fantastische lijn van producten. Naast stoere dekens verkopen By Mölle ook geweldige kussens en tafellinnen. Ik ben fan! Jij ook?
 
 
 
 
 
Foto's: By Mölle

vrijdag 13 september 2013

Binnenkijken: huisje, boompje, beestje in Breda

Huis van Pieter (36), Marijke (33) en Feline (1,5)
Soort huis jaren '30 huis in Prinsenhage Breda

Toen Marijke 10 jaar geleden voor haar studie naar Breda verhuisde had ze nooit gedacht dat ze daar zou blijven wonen....Totdat ze haar grote liefde Pieter in het studentenhuis tegenkwam! Na het afstuderen besloten Marijke en Pieter dat ze samen in Breda zouden blijven.

Klusproject
Marijke: 'Toen we besloten een huis te gaan kopen waren we echt opzoek naar een huis met karakter. Het liefst een jaren '30 woning....dit soort huizen zijn in Breda erg geliefd maar ook vaak stevig aan de prijs. Na een zoektocht van een paar maanden kwamen we dit huis tegen: een klusproject! We werden verliefd en de beslissing was snel genomen. De eerste maanden was het hard werken, heel hard werken! Maar het resultaat is er. Dit is helemaal ons thuis geworden. Een huis waar we samen met onze dochter Feline genieten van het leven.'


 
Design klassiekers
De stijl van Marijke en Pieter is over de jaren heen wel iets veranderd. 'Toen we hier net woonden was onze inrichting klassieker en donkerder, een beetje Lifestyle-achtig met veel zwart tinten. Nu gebruiken we overwegend lichte kleuren.' In het huis van Marijke en Pieter vind je verschillende design klassiekers zoals de Eames Rocking Chair op de kamer van Feline en de Kartell Loulou Ghost aan het tafeltje beneden. Altijd in combinatie met andere merken zoals H&M of Zara. Bloomingville en Zuiver zijn ook erg geliefd in dit huis.



 
Ontspannen
Op momenten dat het even kan, is Marijke te vinden in de grote stoel voor het raam. Heerlijk onderuit met haar tijdschriften en een zelfgemaakte Latte. Voor haar werk is ze altijd opzoek naar inspiratie in woonbladen en lifestyle magazines. Ook in de tuin zijn twee heerlijke zitplekken gecreëerd, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.








 
Kleurrijke kinderkamer
'Sinds de komst van Feline, is er ook meer 'kleur' in ons huis gekomen. Door het hele huis heen gebruiken we veel lichte tinten, maar de kamer van Feline is een ware kleurexplosie! Behang van Pip met veel roze en turquoise kleuren. Een lieve maar ook stoere kamer voor onze kleine meid!'

 

Marijke's stijl
Het liefst shopt Marijke in één van de winkeltjes op de Ginnekenweg in Breda zoals Casa Maria en Zara Home. IKEA en Wehkamp zijn ook erg fijne winkels. 'Wehkamp biedt een leuke mix van merken zoals Bloomingville, HK Living en Zuiver. Speuren op Marktplaats of de kringloop is ook heerlijk. Opknappers weer mooi maken!' Daar zijn Marijke en Pieter dan ook heel goed in! Wat een heerlijk huis!

 
Foto's: Suus Loves
 

dinsdag 10 september 2013

The perfect gift: Framed Hearts

Wat een waanzinnig cadeau zijn deze 'framed hearts' van Sarah & Bendrix! Simple en eenvoudig maar oh zo prachtig. In de kleine hartje kan je namen, initialen, plaatsen, herinneringen en bijvoorbeeld kleine woordjes laten zetten. Heel zoet en het ziet er ook nog eens allermooist uit! Alle mooie herinneringen tot nu toe in kleine hartjes....met natuurlijk nog wat lege hartjes voor alle mooie dingen die nog gaan komen. Fijne dag!

 
  
 
 
 
 

vrijdag 6 september 2013

Wit + Hout = Harmony

Onlangs hebben wij de woonkamer een metamorfose gegeven. Van veel donkere tinten zoals antraciet en zwart naar vooral veel lichte tinten in combinatie met hout. Gewaagd....ja dat wel... zeker met twee kleine kindjes, maar toch weerhield ons dit niet en zetten we door. Het resultaat is prachtig. Heel licht en eenvoudig maar toch een rijk gevoel door de pure materialen. Extra mooi omdat je de nerven van het hout nog ziet. Een interieur groeit met je mee en zo is het bij ons ook. Ik blijf opzoek naar mooie accessoires die het geheel versterken. Hieronder vind je mijn inspiratie en wellicht zit er ook iets voor jou bij. Fijne dag!
 

 
 

 

 
 
 
 
 
Foto 1: Jorid Kvam, Foto 2: Agent Bauer, Foto 3: Bloomingville,
Foto 4: Via interieurwensen,  Foto 5: Reinier de Jong,
Foto 6: Planete Deco, Foto 7: Wooden bulb, Foto 8: Jorid Kvam,
Foto 9: We Wood, Foto 10: Muuto


dinsdag 3 september 2013

Huisje van hout

Voor onze vakanties zijn wij altijd opzoek naar mooie huisjes waar we ons helemaal thuis voelen. Ik heb een zwak voor huisjes met een interieur en sfeer die bij ons passen. Huisjes die ingericht zijn en waarvan je denkt 'dat had ik ook zo gedaan'. Op internet kwam ik dit Huisje van Hout in Noordwijk tegen. Een klein strandhuisje perfect om even te ontsnappen aan het dagelijks leven. Vlakbij de duinen, dus gelijk een vakantiegevoel. Zo met je voeten in het zand en de wind door je haren. Ik denk dat ik de perfecte 'Getaway' heb gevonden! Kijk mee hoe een basis interieur van wit toch heel eigen kan zijn. Hoe je met lichte kleuren een ruimte groter laat lijken. Droom weg bij de mooie beelden, het ziet er allemaal zó mooi uit!